Yaşar Ateş

System and Security Administration Manager02 Ağustos

Veri Güvenliği Nedir?

Kurumunuzun en değerli varlıklarından olan verilerinizin tamamını ya da bir kısmını çok kısa bir sürede kaybetmenize sebep olabilecek binlerce siber saldırı metodu vardır. Bu sebeple siber güvenlik kavramında veri güvenliğini sağlamak en önemli noktadır.

Bir sabah işe geldiğinizde ve kendi bilgisayarlarınız ya da tüm kurumdaki çalışanların verilere ulaşamadığınızı düşünün. İşinizin sekteye uğraması, üretimin durması, müşteri bilgilerinizin olmaması, çalışanlarınızın hassas bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi, finansal bilgilerinize erişilebilmesi gibi birçok tehlike ile yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.

 

Kurumların kendini siber saldırılardan koruyabilmesi için pek çok yöntem ve iş var, ancak en etkili ve uygulaması kolay olan yöntem hangisi?

Veri güvenliği nedir ve nasıl sağlanır sorusu çok farklı şekillerde cevaplanabilir: Sistem güvenlik mimarisini doğru şekilde kurgulamak, VPN kullanmak, veri yedeklemesi yapmak, bilgisayar ve yazılım güncellemelerini uygun zamanda yapmak ve kurumda çalışanların siber güvenlik farkındalığının arttırılması en önemli ve öncelik verilmesi gereken konular olarak göze çarpıyor.